Relatievermogensrecht

De meeste mensen staan niet stil bij de financiële consequenties die een relatie met zich meebrengt. Vaak gaan partners zonder samenlevingsovereenkomst samenwonen, trouwen zij zonder nadenken in gemeenschap van goederen of op niet doordachte huwelijkse voorwaarden. Partners zijn zich bovendien vaak niet bewust van de vermogensrechtelijke gevolgen van hun handelen tijdens een relatie. Deze worden pas zichtbaar bij het beëindigen ervan door (echt-)scheiding of overlijden.
Tijdens een (echt-)scheiding of na een overlijden wordt door (één van) de partners de basis voor een nieuwe toekomst gelegd. Om financieel én emotioneel een stabiele basis voor de toekomst te creëren is goede juridische bijstand onmisbaar.

Wij adviseren en begeleiden niet alleen in geval van (echt-)scheiding, maar helpen partners ook bij aanvang van de relatie om een bewuste keuze voor een (huwelijks-) vermogensregime te maken. Dat wordt ook wel voorhuwelijkse (premarital) mediation genoemd. Met behulp van mediationtechnieken zijn wij in staat om uitgelezen samenlevingsovereenkomsten of huwelijkse voorwaarden te adviseren.
Als zich tijdens de relatie veranderingen voordoen adviseren wij partners of het gekozen (huwelijks-) vermogensregime nog steeds passend is. Wij begeleiden partners dus vanaf het begin van hun relatie tot en met de afwikkeling van de beëindiging daarvan door (echt-)scheiding of overlijden.

Meer informatie vindt u op www.prenups.nl. De Stichting Prenups bevordert de totstandkoming van huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten via mediationtechnieken.