Insolventie & Herstructurering

Faillissementen zijn de laatste jaren aan de orde van de dag geweest. Bijna iedere onderneming ondervindt de gevolgen van een faillissement. Zo kunt u te maken krijgen met een debiteur of een leverancier die failliet gaat. Daarom is het verstandig de risico’s voor uw onderneming zo veel mogelijk te beperken.

Onze Insolventierecht & Herstructurering advocaten beschikken over veel ervaring op dit terrein. Belangrijke spelers in het veld, zoals banken, ‘gewone’ crediteuren en de Belastingdienst hebben hun kennis de laatste jaren sterk verbeterd. Onze advocaten verstaan de taal van deze spelers en zijn mede daardoor in staat u goed te adviseren. Onze advocaten maken ook hierbij onder andere gebruik van de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan als curator in faillissementen en als bewindvoerder in surseances van betaling.

Faillissementen kunnen voor ondernemingen in zwaar weer echter ook kansen bieden, bijvoorbeeld door het bewerkstelligen van een doorstart. Daarnaast kunnen marktontwikkelingen of andere factoren een goed voorbereide en uitgevoerde herstructurering noodzakelijk maken.