Technologie & Innovatie

Technologische ontwikkelingen, zoals big data, 3D printen, apps en het internet of things zorgen altijd voor juridische vragen op het gebied van intellectuele eigendom, IT-recht en privacy. Innovatie op bijvoorbeeld het gebied van Life Sciences en Telecom leidt onder meer tot (biotech) octrooien, kwekersrechten en de exploitatie daarvan in diverse vormen.

Onze expertise

Banning Advocaten heeft de kennis en ervaring in huis om u op het gebied van technologie en innovatie bij te staan. Onze betrokkenheid op het gebied van technologie en innovatie komt onder meer tot uiting in een samenwerking met NextOEM, een samenwerkingsverband opgericht vanuit Brainport: één van de slimste regio’s ter wereld en regelmatig vergeleken met Silicon Valley. In Brainport zijn veel ondernemingen op het gebied van elektronica, ICT, chemie, life sciences, biotech en telecommunicatie gevestigd. Banning Advocaten adviseert en vertegenwoordigt deze ondernemingen regelmatig.

Wilt u uw innovatie zo goed mogelijk beschermen? Gaat u uw uitvinding delen of exploiteren met anderen? Of wilt u uw uitvinding juist laten exploiteren door een derde? Banning Advocaten kan voor u onder meer joint development-, R&D-, geheimhoudings- en licentieovereenkomsten opstellen. We hebben ook ervaring met het begeleiden van start ups met innovatieve concepten. Ook indien u juridische hulp nodig heeft bij het begeleiden van IT-projecten of op het gebied van privacy compliance, bent u bij Banning Advocaten aan het juiste adres. Zo hebben wij onlangs geadviseerd bij de ontwikkeling van apps, een innovatieve waterzuiveringsinstallatie en over het beschermen van een duurzame verwarmingsmethode, die is ontwikkeld door een start up die daarvoor een innovatieprijs heeft gewonnen. Daarnaast is Banning Advocaten betrokken bij een veelbesproken octrooizaak op het gebied van biotech en hebben wij geadviseerd over de privacyrechtelijke aspecten bij gebruik van domoticatoepassingen.

Innovatie & fiscale voordelen

Door te innoveren blijft u niet alleen uw concurrenten voor, het kan ook fiscale voordelen opleveren. In Nederland wordt innovatie namelijk gestimuleerd door middel van diverse fiscale maatregelen in de winst- en loonbelastingsfeer (innovatiebox en WBSO).

Wilt u optimaal profiteren van deze fiscale voordelen? Dan moet u tijdig aandacht besteden aan de aanvraag en de verwerking in uw eigen administratie. De fiscale experts van Banning Advocaten helpen u graag bij het optimaal gebruikmaken van de innovatieve stimuleringsmaatregelen voor uw onderneming.