IT & Privacy

Lees onze blogs >

Door technologische ontwikkelingen is data van grote waarde voor veel ondernemingen. Het gebruik van data kan impact hebben op onze privacy en is daarom gebonden aan complexe wet- en regelgeving. De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) maakt gebruik van open normen wat tot veel onduidelijkheden kan leiden.

Zo helpen onze advocaten u om nieuwe technologieën toe te passen en daarbij de privacyaspecten niet uit het oog te verliezen Andere vragen waarbij onze advocaten assisteren zijn: Wat mag ik als organisatie met mijn klantdata doen? Hoe kan u binnen de kaders van de AVG gebruik maken van een Amerikaanse Cloud Service Provider (CSP)? Hoe zorgt uw organisatie ervoor dat uw werknemers verantwoord met persoonsgegevens omgaan? Is het opvragen van het BSN van werknemers toegestaan? Welke bewaartermijnen moeten worden toegepast? Wanneer moet een DPIA (Data Protection Impact Assessment) worden uitgevoerd en hoe gaat dat in zijn werk? Voldoet uw privacy- en cookieverklaring aan alle wettelijke vereisten? Wij helpen u graag bij al deze vragen.

Ook ondersteunen wij organisaties van begin tot eind bij het privacy compliant worden. Denk daarbij aan het verrichten van (juridisch) onderzoek naar de rechtmatigheid van verwerkingen, het vormgeven van een privacy beleid, het opstellen van verwerkersovereenkomsten, het adequaat kunnen handelen bij datalekken en het oplossen van conflicten met betrokkenen of andere partijen.

Ons Privacy-team bestaat uit een divers team van advocaten uit onder meer het arbeidsrecht, bestuursrecht en IT-recht. Ons doel is om u de mogelijkheden te laten zien die de wetgeving biedt voor uw organisatie. Daag ons uit om deze mogelijkheden voor u te onderzoeken.