Mediation

Een conflict kost veel energie, geld en tijd. Voor alle partijen.

Steeds vaker wordt mediation ingezet om conflicten buiten de rechter op te lossen. Bij mediation zoeken partijen gezamenlijk naar een oplossing, onder professionele begeleiding van een neutrale mediator.

Waarom mediation?

Mediation is aanzienlijk sneller en goedkoper dan een juridische procedure. Gemiddeld neemt een mediationtraject één tot drie sessies (van gemiddeld twee uur) in beslag, afhankelijk van wat en hoeveel er speelt. Een eerste mediation gesprek kan doorgaans al worden ingepland binnen twee weken.

De slagingskans van een mediation is hoog. Er zijn meer (creatieve) oplossingen mogelijk dan bij een juridische procedure. En omdat partijen zelf bepalen hoe de oplossing voor hun conflict eruit ziet is er ook meer tevredenheid over de uitkomst van een mediation traject.  Een win-win situatie.

Onze mediators

Wij zijn gespecialiseerd in mediation. Onze mediators zijn vanuit hun achtergrond in de advocatuur goed ingevoerd in de zakelijke en persoonlijke belangen van partijen en bieden oplossingsgerichte begeleiding met de juiste (juridische) kennis in huis.

Onze mediators zijn MfN- en/of vFAS-geregistreerd en gespecialiseerd in arbeidsmediation, zakelijke mediation, scheidingsmediation en familiemediation.

Inhouse mediation

Naast de reguliere vorm van mediation bieden wij ook Inhouse mediation (pre-mediation) voor bedrijven aan: begeleiding van partijen in een samenwerking ter voorkoming van geschillen, bijvoorbeeld bij het maken van samenwerkingsafspraken of in de aanloop naar besluitvorming. Daarmee kunnen (dreigende) conflicten op de werkvloer preventief en op een laagdrempelige manier worden opgelost, zodat escalatie wordt voorkomen.

De ervaring leert dat veel conflicten door een slechte communicatie en verloop van tijd onnodig groot worden, met alle gevolgen en kosten van dien. Met Inhouse mediation streven wij ernaar conflicten tijdig in de kiem te smoren, zodat een juridische procedure kan worden voorkomen.

Inhouse mediation vindt plaats op de werkvloer (digitaal of fysiek). Inhouse mediation kan worden ingezet op abonnementsbasis of op uurbasis.

 

Heeft u een conflict aan de hand en wilt u verdere escalatie of een juridische procedure voorkomen?
Of wilt u meer informatie over (de inzet van) mediation?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.