Relatievermogensrecht

De meeste mensen staan niet stil bij de financiële consequenties die een relatie met zich meebrengt. Vaak gaan partners zonder samenlevingsovereenkomst samenwonen, trouwen zij zonder nadenken in gemeenschap van goederen of op niet doordachte huwelijksvoorwaarden. Het is van groot belang daar wel bewust bij stil te staan. Niet zelden worden partners, als zij besluiten uit elkaar te gaan of als één van hen overlijdt, onaangenaam verrast door de vermogensrechtelijke gevolgen van hun handelen tijdens of voorafgaand aan hun relatie. Om na een (echt)scheiding of overlijden financieel én emotioneel een stabiele basis voor de toekomst te creëren is goede juridische bijstand, zowel vooraf als achteraf, onmisbaar. 

Wij adviseren en begeleiden niet alleen in geval van (echt-)scheiding, maar ook bij aanvang van de relatie om een bewuste keuze voor een (huwelijks-) vermogensregime te maken. Dat wordt ook wel voorhuwelijkse (premarital) mediation genoemd. Als zich tijdens de relatie veranderingen voordoen adviseren wij u of het gekozen (huwelijks-) vermogensregime nog steeds passend is. Wij begeleiden u dus vanaf het begin van de relatie tot en met de afwikkeling van de beëindiging daarvan door (echt-)scheiding of overlijden.

Meer informatie vindt u op www.prenups.nl. De Stichting Prenups bevordert de totstandkoming van huwelijksvoorwaarden en samenlevingscontracten via mediationtechnieken.