Praktijkervaringen met Distributieovereenkomsten: Groeiende Focus op het Mededingingsrecht

02 juni 2016

Silvia Vinken en Esra van der Wolk hebben een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Overeenkomst in de Rechtspraktijk (ORP), waarin zij distributieovereenkomsten en mededingingsrecht onder de loep nemen.

Het gebeurt regelmatig dat wij blogposts delen over de groeiende interesse van Europese mededingingsautoriteiten in beperkingen op internetverkoop en het vaststellen van prijzen. Dit soort onderwerpen komen vaak naar voren in relatie tot distributieovereenkomsten. Lees bijvoorbeeld onze blogpost over het Europese onderzoek naar internetverkoop, of onze blogpost over het vaststellen van verkoopprijzen voor navigatiesystemen in Duitsland.

Onlangs heeft ook de Nederlandse kartelautoriteit tijd besteed aan dit onderwerp door een visiedocument te publiceren over haar toezicht op verticale overeenkomsten (zie ook onze eerdere blogpost hierover).

Het artikel in ORP betreft de mededingingsrechtelijke do’s en don’ts bij distributieovereenkomsten, en biedt recente voorbeelden van onderzoeken naar internetverkoop en het vaststellen van prijzen.

Bekijk de publicatie via de onderstaande button.

Bekijk publicatie

Meer te weten komen?

Neem gerust contact op met Silvia Vinken (Email, LinkedIn) of met Esra van der Wolk (Email, LinkedIn hier, website hier).

Automatisch updates ontvangen?

Download hier onze eBooks en nieuwsbrieven.