Workshop Vastgoed Business School ?Recht van erfpacht en opstalrecht: financieringsinstrumenten met toekomstperspectief?

28 mei 2012

Op donderdag 24 mei 2012. werd in het Philips Stadion te Eindhoven de workshop "Recht van erfpacht en opstalrecht: financieringsinstrumenten met toekomstperspectief", georganiseerd door Vastgoed Business School. Deze succesvolle workshop werd gegeven door mr. P.C.M. (Paula) Kemp van BANNING Advocaten en A.H. (André) van Huffelen van Van der Stap Notarissen.

De desastreuze gevolgen van de kredietcrisis voor de vastgoedmarkt maken dat deze steeds meer op slot komt te zitten: kopers trekken zich terug en projecten komen stil te liggen. De mogelijkheden om gronden en panden te ontwikkelen en/of te verkopen lijken beperkter dan voorheen, nu partijen niet meer kunnen beschikken over de financiële middelen om zowel de grond als het pand te financieren. In de workshop van mr. Kemp werd besproken hoe het recht van erfpacht en opstalrecht deze impasse kunnen doorbreken en een positieve bijdrage aan de return on investment kunnen leveren.

De workshop werd goed ontvangen door de aanwezigen. Bezoekers beoordeelden de workshop met ‘goed’ tot ‘uitstekend’. Martijn Pouw (juridisch adviseur bij Gemeente Helmond): “de kleinschaligheid en laagdrempeligheid zorgen voor een nagenoeg één-op-één overdracht van de stof, waardoor de materie blijft hangen”.

Kijk voor meer informatie op de website: www.vastgoedbs.nl.