Wat betekent het Coronavirus voor uw IE procedures bij het BOIP en EUIPO?

expertise:

Intellectueel Eigendomsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

19 maart 2020

Let op: vanwege het Coronavirus gelden andere deadlines in procedures over Benelux en EU merken en modellen voor het BOIP en EUIPO.

Benelux Bureau inzake de Intellectuele Eigendom

Niet alleen de rechtbanken, maar ook het Benelux Bureau inzake de Intellectuele Eigendom (“BOIP”) treft maatregelen. Zo werken veel medewerkers – net zoals veel ondernemers en IE professionals – vanuit huis, en worden lopende termijnen uitgesteld.

Wat houdt dit voor uw lopende IE zaken bij het BOIP in? Het BOIP bericht daarover het volgende:

  1. Vanaf heden tot en met het einde van de opgelegde maatschappelijke beperkingen in de Benelux-landen, zal BOIP geen verzoeken of procedures intrekken omdat een gegeven termijn niet werd gerespecteerd. Dit geldt evenzeer voor niet tijdig ingediende oppositieprocedures of niet tijdig verrichte betalingen.
  2. Nadat deze periode is beëindigd zal er voor alle verzoeken en procedures waarvoor geldt dat de termijnen op dat moment zijn verstreken of deze op dat moment minder dan een maand bedragen, een extra termijn van een maand worden gegeven. Deze maand zal worden gerekend vanaf het moment dat er in de Benelux-landen geen maatschappelijke beperkingen meer gelden. BOIP zal te zijner tijd hiervoor een datum vaststellen en deze communiceren via een nieuwe mededeling van de Directeur Generaal.
  3. BOIP is niet in staat voor alle individuele verzoeken en procedures een nieuwe termijn te communiceren. Deze mededeling treedt dan ook in plaats van mededelingen per specifiek geval.

 

Het volledige bericht treft u hier: https://www.boip.int/nl/document/nakoming-van-termijnen-gedurende-periode-van-maatschappelijke-beperkingen-door-het

Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie

Het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie, ook wel het EUIPO genoemd, is gevestigd in Alicante in Spanje. De Spaanse regering heeft op 14 maart voor heel Spanje een noodtoestand uitgeroepen. Sinds 16 maart 2020 werken ook alle medewerkers van het EUIPO vanuit huis. Het EUIPO bericht dat voor zover de omstandigheden dit toelaten, de activiteiten van EUIPO gewoon zullen doorgaan. Het EUIPO blijft aanvragen voor merken en modellen ontvangen, beoordelen en publiceren, mededelingen verzenden en termijnen stellen, zo geeft zij aan.

In verband met de Corona maatregelen, heeft het EUIPO besloten om alle deadlines die verstrijken in de periode van 9 maart 2020 tot en met 30 april 2020, die effect hebben op alle partijen in procedures voor het EUIPO, te verlengen tot 1 mei 2020. In de praktijk zal dit neerkomen op een verlenging tot 4 mei 2020, omdat 1 mei 2020 een nationale feestdag is.

Het volledige bericht treft u hier: https://euipo.europa.eu/ohimportal/nl/news/-/action/view/5644669

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ranee van der Straaten.