Is er voldoende onderbouwing voor gebrek aan draagkracht? Een beoordeling van de uitspraak van de Hoge Raad over personen- en familierecht (ECLI:NL:HR:2018:688, zaaknr. 17/04096, 4 mei 2018)

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

03 mei 2018

Partneralimentatie: Het Beoordelen van Inkomensverklaringen van de Belastingdienst Caribisch Nederland.

In een recente rechtszaak (ECLI:NL:HR:2018:688, 4 mei 2018, 17/04096) hield de Hoge Raad zich bezig met de interessante kwestie van partneralimentatie, in het bijzonder de waardering van inkomensverklaringen van de Belastingdienst Caribisch Nederland.

In deze zaak werd het belang van nauwkeurigheid en duidelijkheid van een inkomensverklaring duidelijk onderstreept. Het gaat niet alleen om het cijfer op papier, maar ook om de genuanceerde details die het verschil kunnen maken bij het bepalen van de hoeveelheid partneralimentatie.

Ik nodig u uit om de volledige uitspraak zelf te lezen. Oordeelt u zelf over de interpretatie en toepassing van onze alimentatiewetgeving in deze specifieke zaak.

In ieder geval is deze uitspraak een belangrijke herinnering voor ons allemaal, en in het bijzonder voor degenen die te maken hebben met zaken van partneralimentatie. Wees altijd duidelijk en eerlijk bij het verstrekken van informatie, vooral in juridische documenten zoals een inkomensverklaring. Het is de verantwoordelijkheid van de belastingplichtige om ervoor te zorgen dat alle gegevens volledig en correct zijn. Alleen dan kunnen eerlijke en rechtvaardige beslissingen worden genomen over partneralimentatie.