Uitspraak van de Hoge Raad over Caribische zaak (Sint Maarten): Aspecten van het civiel recht onder de loep

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

04 mei 2018

Goederenrecht en Overheidseigendom vormen interessante onderwerpen in onze Nederlandse wetgeving. Specifiek wordt er gekeken naar onroerende zaken die geen andere eigenaar dan de overheid hebben. Dit wordt in detail vermeld in artikel 5:24 van het Burgerlijk Wetboek Sint Maarten (BWSM) en artikel 572 (oud) van het Burgerlijk Wetboek Nederlandse Antillen (BWNA).

We kijken ook naar de interpretatie van de notariële leveringsakte en de omvang van het partijdebat over het tijdstip van inschrijving van de akte. Tot slot, we zullen de kwestie van verkrijgende verjaring en bezit behandelen.

Er is een relevante uitspraak gedaan door de Hoge Raad op 4 mei 2018, onder zaaknummer 17/00482, aangeduid met het European Case Law Identifier (ECLI): NL:HR:2018:696. Deze uitspraak vormt een cruciaal referentiepunt voor het onderwerp dat we bespreken.

Voor degenen die graag verder willen lezen over dit onderwerp of nieuwsgierig zijn naar de volledige details van de bovengenoemde uitspraak, maak je geen zorgen! Er is een handige link beschikbaar die u rechtstreeks naar de volledige uitspraak leidt. U kunt deze vinden door hier te klikken.

Ik hoop dat dit blog u enig inzicht heeft gegeven in de complexiteiten van goederenrecht en overheidseigendom. Het is een uitdagend onderwerp, maar zeker de moeite waard om er enige tijd aan te besteden. Dank u wel voor het lezen!