Uitspraak van de Hoge Raad over Arbeidsrecht: Het Recht op Gratis Woonaccommodatie

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

04 mei 2018

CAO Bouwnijverheid: De definitie van ‘woning’ volgens artikel 55 CAO en de toepassing op arbeidsmigranten

In het kader van de CAO Bouwnijverheid, wordt het begrip ‘woning’ zoals vermeld in artikel 55 van deze CAO, regelmatig ter discussie gesteld. Een van deze discussies betreft de vraag of een ‘woning’ hetzelfde betekent als een ‘gewone verblijfplaats’. Dit is een bijzonder relevante vraag in het geval van arbeidsmigranten, wiens verblijfplaatsen vaak variëren en flexibel zijn.

De Hoge Raad heeft hier op 4 mei 2018 een uitspraak over gedaan in zaaknummer 17/00384 (ECLI:NL:HR:2018:678). Deze zaak draagt bij aan de voortdurende discussie over dit onderwerp en biedt waardevolle inzichten voor werkgevers, werknemers en juridische experts in de bouwsector.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de exacte bewoordingen en eerste-hand interpretaties van deze juridische uitspraak, hebben we hier een link geplaatst naar de volledige uitspraak. We moedigen u aan deze casus te lezen om uw eigen inzichten te vormen en uw begrip van dit complexe en zeer relevante onderwerp te verbreden. U kunt de volledige uitspraak vinden door te klikken hier.

Deze uitspraak en discussie benadrukken nogmaals het belang van duidelijke definities binnen de CAO’s, met name in relatie tot de arbeidsomstandigheden en rechten van arbeidsmigranten. We volgen deze en andere relevante ontwikkelingen in de bouwsector op de voet om u op de hoogte te houden van de nieuwste interpretaties en wijzigingen in de regelgeving.