De Meldingsprocedure bij de NMa en Ontheffing daarvan in Insolventietransacties – Een Overzicht van het Tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk, November 2010

24 november 2010

Voor het tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk hebben Silvia Vinken en Minos van Joolingen een boeiend artikel geschreven dat inzoomt op een specifiek aspect van de meldingsprocedure bij de NMa en de ontheffing daarvan in de insolventietransactiepraktijk.

Binnen de kaders van dit artikel lichten ze een specifiek element toe van het concentratietoezicht bij een doorstart: de ontheffingsmogelijkheid van art. 40 Mw. We beginnen met het uiteenzetten van het wettelijk kader waarin het concentratietoezicht in Nederland plaatsvindt en welke rol de NMa hierin speelt. Daarna wordt de wijze beschreven waarop de NMa de afgelopen tien jaar invulling heeft gegeven aan de mogelijkheid om een ontheffing te verlenen wegens gewichtige redenen.

Het doel is om curatoren en adviseurs een handzaam overzicht te bieden van de toepassing van art. 40 Mw in de praktijk van insolventietransacties. Heeft u interesse om dit volledige artikel te lezen? Klik dan op de bijlage hieronder.

[Bijlage: FIP Meldingsprocedure NMa en ontheffing insolventietransactiepraktijk] (PDF, 114 KB)

Wilt u meer informatie?

Aarzel niet om contact op te nemen met [Minos van Joolingen](mailto:m.vanjoolingen@www.banning.nl). Hij beantwoordt graag vrijblijvend uw vragen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Download hier onze [eBooks](#) en [nieuwsbrieven](#). We houden u graag geïnformeerd over de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied.