The Butcher vs The Butcherclub

expertise:

Intellectueel Eigendomsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

25 februari 2015

‘The Butcher’ (www.the-butcher.com), gelegen aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam, is een trendy burger bar (met een geheime club achterin de zaak). Het is een zeer succesvol initiatief van Yossi Eliyahoo (onder andere MOMO Restaurant, Izakaya) en Ricardo Sporkslede (onder andere Fabulous Shakerboys). ‘The Butcher’ is beschermd als EU merk.

Bij vonnis van 20 februari 2015 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag in kort geding geoordeeld dat de exploitanten van ‘The Butcher Club’ in Rotterdam zich schuldig maken aan merkinbreuk. De voorzieningenrechter heeft de exploitanten op straffe van forse dwangsommen bevolen iedere inbreuk op het EU te staken, meer in het bijzonder ieder gebruik van ‘The Butcher Club’, ‘The Butcher Shop’ en ‘the butcherclubrotterdam.nl’ in kader van de exploitatie van een horecagelegenheid.

Gino van Roeyen en Maarten Rijks treden in deze kwestie op als advocaten van ‘The Butcher’ in Amsterdam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gino van Roeyen.

Klik hier voor het vonnis in kort geding van 20 februari 2015.