Sectie EU & Mededingingsrecht van BANNING zet groei voort

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

09 januari 2011

De sectie EU & Mededinging is drie jaar geleden opgestart door het aantrekken van ervaren specialisten afkomstig uit de advocatuur en van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). In een relatief korte periode heeft de sectie zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler op het gebied van het (Europese) mededingingsrecht met een nationale en internationale klantenkring.

De praktijkgroep is nog altijd groeiende. Met de komst van Martijn Jongmans per 1 januari 2011 krijgt de sectie versterking en tevens permanente bemanning in het kantoor in Rotterdam. Martijn Jongmans is afkomstig van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (het kantoor van de landsadvocaat) en heeft ruim acht jaar ervaring opgebouwd in het mededingingsrecht in brede zin. Door zijn werkzaamheden bij de landsadvocaat beschikt Martijn over specialistische kennis op het terrein van de Europese staatssteun regels en de complexe problematiek van “markt & overheid”. Naast het reguliere mededingingsrecht vormt het aanbestedingsrecht een groeiend onderdeel van zijn advies- en procespraktijk.

De sectie EU & Mededinging begeleidt, adviseert en verleent juridische bijstand aan ondernemingen in onder meer (kartel)procedures bij de NMa en de Europese Commissie. Zo heeft de sectie in 2010 het mededingingsrechtelijke traject van de miljardenfusie van landbouwcoöperaties Cehave en Agrifirm met succes begeleid. De sectie is daarnaast als adviseur betrokken in meerdere, actuele kartelprocedures bij de NMa. Met de komst van Martijn Jongmans wordt het team van de sectie EU & Mededinging versterkt en kan zij blijven voorzien in de toenemende, landelijke vraag naar juridische bijstand op alle onderdelen van het Europese en nationale mededingingsrecht.