Rob van Esch publiceert handboek over Legal Risk Management

expertise:

Ondernemingsrecht - M&A

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

28 september 2017

Ondernemingen hebben liever dat juridische problemen worden voorkomen dan dat ze moeten worden opgelost. De voordelen hiervan spreken voor zich, reputatieschade kan worden voorkomen als ook het vooruitzicht van jarenlange procedures met bijbehorende kosten.

Onze collega Rob van Esch heeft op basis van zijn jarenlange ervaring als bedrijfsjurist en hoofd juridische zaken bij een grote financiële instelling een handboek Legal Risk Management geschreven. Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Den Hollander. In dit handboek wordt een methode beschreven die kan worden gebruikt om juridische risico’s tijdig te identificeren, te waarderen en maatregelen te nemen om de risico’s te reduceren. Toepassing van deze methode kan de kans op claims verkleinen of de mogelijke schadelijke gevolgen daarvan verminderen. Het boek is geschreven voor allen die mede verantwoordelijk zijn voor het beheren van juridische risico’s. Dat zijn niet alleen bedrijfsjuristen, maar bijvoorbeeld ook juristen werkzaam voor instellingen, wetgevingsjuristen, risicobeheerders en leden van bestuursorganen die risicobeheer in hun portefeuille hebben. Het boek is ook interessant voor degenen die het risicobeheer van ondernemingen of instellingen moeten beoordelen, zoals medewerkers van een interne accountantsdienst  of van publiekrechtelijke toezichthouders. Daarnaast is het boek onmiskenbaar van belang voor de bestuurders zelf.

Meer weten? Houd onze agenda in de gaten voor evenementen over dit thema of neem vrijblijvend contact op met Rob van Esch.