Postcodeloterij maakt foutje van 460.000 euro

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

31 december 2000

De Postcodeloterij heeft een prijs van 460.000 dubbel moeten uitkeren als gevolg van een blunder. In het RTL4-programma van Miljoenenjacht belde Winston Gerschtanowitz per ongeluk aan bij de verkeerde prijswinnaar. Deze mag het geld echter houden, zo meldde de Postcodeloterij maandag 29 november jl. Door een communicatiefout is het winnende koffernummer verwisseld.

De thuiswinnaar speelde mee met koffernummer 2, in plaats van koffernummer 3, het winnende nummer. De thuiswinnaar was weliswaar een van de 26 potentiële winnaars en ook deelnemer van de Nationale Postcode Loterij, maar had dus niet het juiste koffernummer. In de uitzending van zondag 28 november zette Linda de Mol de fout recht door nogmaals het finalebedrag van vorige week uit te keren aan de vrouw die wel echt recht had op de geldprijs.

Een woordvoerder van de Postcodeloterij spreekt van een uitzonderlijke fout, die nog nooit eerder is voorgekomen in de geschiedenis van het koffertjesspel. Het uitkeren van de extra geldprijs gaat niet ten koste van de goede doelen. Het bedrag komt uit prijzengeld, niet uit de afdracht aan onze goede doelen. Vanuit de inleg van onze deelnemers gaat altijd 50% naar het goede doel.

(Bron: Nationale Postcodeloterij)