Onenigheid over het ontslagrecht vertraagt participatietop

expertise:

Arbeidsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

31 december 2000

Het kabinet kampt met het probleem om de agenda voor de participatietop vast te stellen, die met werknemersorganisaties, werkgeversorganisaties en gemeenten in het voorjaar van dit jaar zal moeten plaatsvinden.

De werkgeversorganisaties willen tijdens dat overleg praten over onder meer een versoepeling van het ontslagrecht. De vakcentrales, FNV, CNV en MHP, vinden dat dit onderwerp niet thuishoort op de top. Het ontslagrecht heeft, volgens hen, namelijk niets te maken met arbeidsparticipatie.

Eerder deze maand heeft de formele kennismaking tussen het nieuwe kabinet, de centrale werkgevers- en de werknemersorganisaties geen doorgang gevonden, omdat eerst overeenstemming moet worden bereikt over de opzet van de participatietop. De Sociale partners vonden zo’n kennismaking om die reden weinig zinvol. De onenigheid over het ontslagrecht leidt thans tot een uitstel van de top met de Sociale partners. Een agendacommissie en een regiegroep hebben thans de taak om de agenda voor de participatietop voor te bereiden. Tot op heden is nog geen agenda en datum voor de top bekend.

Bron: Financieel Dagblad 29-03-’07