NMa herziet Richtsnoeren voor de zorgsector

sector:

Zorg

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

14 maart 2010

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft onlangs een geactualiseerde versie gepubliceerd van de Richtsnoeren voor de zorgsector. Met deze aangepaste versie hoopt de NMa dat het voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars en andere spelers op de markt duidelijker wordt welke samenwerkingsvormen en gedragingen wel en niet zijn toegestaan op basis van de Mededingingswet.

De Richtsnoeren voor de zorgsector zijn bedoeld als hulpmiddel voor beroepsbeoefenaars, zorgverzekeraars en andere ondernemingen actief in de zorg. De herziene versie is tot stand gekomen na een uitgebreide consultatie met verschillende marktpartijen.

De Richtsnoeren gaan onder meer in op de onderhandelingsmogelijkheden tussen zorgverzekeraar en zorgaanbieder en de situaties waarin sprake zou kunnen zijn van misbruik van een machtspositie. Daarnaast gaan de Richtsnoeren in op concentraties tussen ondernemingen zoals fusies en joint ventures. Ook aan de verschillende rollen van de NMa en de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) in de zorgsector wordt in de Richtsnoeren aandacht besteed.

Klik hier voor een link naar de herziene versie van de Richtsnoeren.