Marc Janssen: civiel cassatieadvocaat bij de Hoge Raad der Nederlanden

04 september 2012

Het arrondissement ’s-Hertogenbosch is afgelopen week voor de eerste keer sinds 1876 uitgebreid met een civiel cassatieadvocaat. BANNING meldt met gepaste trots dat mr. M.A.J.G. (Marc) Janssen op 28 augustus 2012 als advocaat bij de Hoge Raad is toegelaten. Hij is hiermee de enige cassatieadvocaat in de regio en één van de eersten buiten Den Haag.

Van 1876 tot 30 juni 2012 was het recht om in civiele zaken te procederen bij de Hoge Raad voorbehouden aan advocaten bij de Haagse balie. Na een wetswijziging kunnen sinds 1 juli 2012 ook advocaten uit het overige deel van Nederland na een zwaar examen worden toegelaten als advocaat bij de Hoge Raad.

Marc Janssen is partner kennismanagement bij BANNING, raadsheer-plaatsvervanger bij Gerechtshof Amsterdam, gastdocent burgerlijk recht aan Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit Tilburg en arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut. Hij heeft grote kennis op het gebied van het algemeen (nationaal en internationaal) vermogensrecht, insolventierecht en burgerlijk procesrecht. Adviseren en indien nodig procederen op deze rechtsgebieden is zijn specialiteit. Zijn benoeming als cassatieadvocaat maakt dat Marc zijn advies- en procespraktijk verder kan uitbouwen.