Titel: “Europese rechtbank vergroot toegang tot clementiedossier – Juridische Updates Europa

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

10 juli 2013

Inhoud:

“De Hoge Raad heeft vandaag uitspraak gedaan dat de Inspecteur geen bestuurlijke boete kan opleggen aan een ontbonden vennootschap onder firma (vof) als het beboetbare feit heeft plaatsgevonden vanaf 1 juli 2009.

In geval van een vof waar de loonheffing naheffing mede over een periode voor de schriftelijke vastlegging van het firmacontract liep, kan er geen boete worden opgelegd na ontbinding van de vof. Zo stelt de Hoge Raad, aangezien een vof niet als een inhoudingsplichtige kan worden beschouwd vóór haar totstandkoming.

Deze beslissing (ECLI: NL: HR: 2017: 2655) werd op 20 oktober 2017 (zaaknummer 16/05235) genomen.

Voor de volledige uitspraak, [klik hier](https://www.hogeraad.nl/actueel/nieuwsoverzicht/).”

Bij het schrijven van deze tekst wordt rekening gehouden met een aantal SEO-principes. Hieronder valt het gebruik van relevante zoekwoorden zoals “Hoge Raad”, “vennootschap onder firma (vof)”, “bestuurlijke boete”, en “inhoudingsplichtige”. Deze termen kunnen door zoekmachines worden uitgepikt waardoor de kans groter wordt dat de pagina hoger in de zoekresultaten verschijnt. Een andere SEO-strategie die hier is toegepast, is het gebruik van interne links (naar de volledige uitspraak), wat kan helpen bij het verbeteren van de paginarangschikking.