Brochure “Succesvol inschrijven op Aanbestedingen”

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

21 december 2011

De sectie Europees- en mededingingsrecht van BANNING wijst u graag op haar brochure “Succesvol inschrijven op Aanbestedingen”. In deze brochure wordt antwoord gegeven op een aantal veelgestelde aanbestedingsrechtelijke vragen. Daarnaast bevat de brochure een aantal praktische tips voor succesvol inschrijven.

Succesvol inschrijven op aanbestedingen is niet altijd even eenvoudig. Vaak moet binnen een kort tijdsbestek een aanzienlijke hoeveelheid informatie worden aangeleverd. Naast volledigheid en tijdigheid is het de uitdaging om de gevraagde informatie op een manier te presenteren waardoor een inschrijver zich in positieve zin onderscheidt van de andere inschrijvers. Het voorbereiden van een geldige én kansrijke inschrijving is vaak tijdrovend en arbeidsintensief.

Gelet op de gemaakte voorbereidingskosten, maar vooral ook vanwege de gemiste kans op het verkrijgen van de opdracht, is het ontzettend jammer wanneer een inschrijving op formele gronden van de aanbesteding wordt uitgesloten. De praktijk wijst helaas uit dat dit regelmatig voorkomt. In bijna iedere aanbestedingsprocedure zijn er partijen die op formele gronden worden uitgesloten. Het aanbestedingsrecht staat bol van formele regels waaraan strikt de hand wordt gehouden. Een complicerende factor daarbij is dat het aanbestedingsrecht voortdurend in beweging is. Voor aanbesteden zonder kleerscheuren is kennis van de recente ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en uitleg een must.

De brochure “Succesvol inschrijven op Aanbestedingen” behandelt op hoofdlijnen de belangrijkste aanbestedingsrechtelijke kwesties. Hopelijk kunt u daarmee in de praktijk uw voordeel doen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, dan zijn onze aanbestedingsrecht specialisten vanzelfsprekend graag bereid om u van dienst te zijn.