LAATSTE NIEUWS – Distributie Wet Centrum lanceert aftelnieuwsbrieven – Laten we ons voorbereiden op 1 juni 2022!

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

13 december 2021

De Europese concurrentieregels met betrekking tot distributie-, agentschaps- en leveringsovereenkomsten staan ​​op het punt te veranderen. De regels zijn verwerkt in het Verticaal Vrijstelling Regime, dat vaak wordt aangeduid als de VBER, en de bijbehorende Verticale Richtlijnen van de Europese Commissie. De VBER loopt af op 31 mei 2022.

Voor juridische vakmensen is het essentieel om te weten wat er waarschijnlijk gaat gebeuren. De Europese Commissie heeft haar eerste voorstellen uitgebracht en het debat is in volle gang.

Vanaf 7 december 2022 geeft het Distributie Wet Centrum aftelnieuwsbrieven uit. Ze bieden praktische en hands-on begeleiding over de te verwachten veranderingen. Verschillende relevante onderwerpen zullen aan bod komen, waaronder agentschap, niet-concurrentiebeperkingen, dubbele distributie, verticale prijsafspraken (RPM), online distributie, platforms, exclusieve en selectieve distributie en nog zoveel meer.

Met de aftelling richting 1 juni 2022 streven we ernaar uw bedrijf volledig voor te bereiden op de toekomst. Er is geen ruimte voor verrassingen.

Wilt u meer weten? Abonneer u op de aftelnieuwsbrieven door het Distributie Wet Centrum te volgen via haar platform om geen enkele update te missen.