Bossche Hevo in handen Rotterdamse groep TBI

expertise:

Ondernemingsrecht - M&A

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

27 augustus 2007

TBI, het Rotterdamse conglomeraat van bedrijven in de bouw en aanverwante sectoren, heeft Hevo overgenomen. BANNING heeft de overname van HEVO plaatsgevonden. Hoeveel TBI betaalt voor het Bossche bouwmanagement- en adviesbureau , wil Hevo-directievoorzitter Henry Hommelberg niet zeggen.

Hevo is voor 57 % eigendom van oprichter Jos Reijers en voor 37% in bezit van Marcel van der Linden, voormalig directeur/eigenaar van bouwbedrijf Van der Linden uit St. Michielsgestel, nu eigendom van Hurks uit Eindhoven. De resterende 6 procent is in handen van het zittend management en de medewerkers.

Hevo vierde in 2005 het 25-jarig bestaan Er werken 130 mensen. Het bedrijf begeleidt voor publieke en private opdrachtgevers bouwprojecten van begin tot de oplevering.
Onder de paraplu van TBI schuilen een kleine 30 bedrijven waaronder Hazenberg Bouw en restauratiebedrijf Nico de Bont, beide uit Vught. TBI heeft een omzet van ruim 2 miljard euro, Hevo verwacht dit jaar 126 miljoen euro te halen. 

Hevo krijgt binnen TBI een plaats in een nog op te richten nieuwe poot van het Rotterdamse concern, advies en ontwikkeling. Daarin zitten ook de projectontwikkelaar Johan Matser (Arnhem), Veldhoen + Company (kantoorinnovaties, Maastricht) en de grondbank van TBI. Voor Hommelberg en het personeel is TBI de juiste moeder. "Wij hebben in samenspraak met de eigenaren drie criteria opgesteld, waaraan de nieuwe eigenaar moest voldoen. "We zijn nu aangesloten bij een bedrijf dat ons snapt. De zelfstandigheid en eigen identiteit blijven behouden. We krijgen een moeder met een groot financieel draagvlak en TBI is niet beursgenoteerd. Als we zouden zijn overgenomen door bij voorbeeld Heijmans of BAM zouden we gauw geel of groen zijn gekleurd." 
Acht jaar geleden stond TBI ook al op de stoep bij Hevo. Toen wimpelden de eigenaren de avances af. "Toen beiden een kleine drie jaar geleden terugtraden uit de directie en Wim van Boekel en ik hen opvolgden, werd al duidelijk dat Hevo op enig moment zou worden verkocht, aangezien ze geen van beiden in de familie opvolgers hebben. Kennelijk is Hevo op het netvlies van TBI blijven zitten."