Bijdrage meldingsprocedure bij de NMA in Tijdschrift voor Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk, november 2010

expertise:

Mededinging & Regulering

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

25 november 2010

Voor het tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk hebben Silvia Vinken en Minos van Joolingen een artikel geschreven over de meldingsprocedure bij de NMa en de vrijstelling in de insolventiepraktijk.

In dit artikel belichten zij een specifiek aspect van het concentratietoezicht bij een doorstart: de mogelijkheid van ontheffing op basis van artikel 40 van de Mededingingswet. Eerst geven ze een uiteenzetting van het wettelijk kader waarbinnen het concentratietoezicht in Nederland plaatsvindt en de rol van de NMa daarin. Vervolgens beschrijven ze hoe de NMa in de afgelopen tien jaar in haar besluitvormingspraktijk invulling heeft gegeven aan de mogelijkheid tot het verlenen van een ontheffing om belangrijke redenen. Het doel is om curatoren en adviseurs een beknopt overzicht te bieden van de toepassing van artikel 40 van de Mededingingswet als leidraad in de insolventietransactiepraktijk.

Je kunt de bijlage downloaden: FIP Meldingsprocedure NMa en de ontheffing daarvan in de insolventietransactiepraktijk (PDF, 114 KB)