BANNING wederom onderscheiden

expertise:

Ondernemingsrecht - M&A

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

19 december 2010

De praktijkgroep Fusies & Overnames van BANNING NV te ’s-Hertogenbosch en Rotterdam is wederom onderscheiden door het wereldwijd gerenommeerde magazine ACQ. Onlangs kende ACQ Global Awards de titel van ‘Client Care law firm 2010’ aan BANNING toe, nu gaat het om de ACQ Country Award voor de beste juridische adviseurs in Nederland op het gebied van Fusies & Overnames.

De sectie Fusies & Overnames van BANNING heeft zich tijdens de crisisjaren van 2009 en 2010 goed ontwikkeld. Hoewel het bekend is dat het aantal fusies en overnames in de totale markt in deze jaren op een lager niveau ligt dan in 2007 heeft de sectie nauwelijks terugval gekend. De praktijkgroep richt zich met name op het begeleiden van ondernemingen in het mid market segment met transactiegroottes van 10 tot 250 miljoen.

Mr. dr. Rob Hendriks, partner en hoofd van de sectie Corporate / M&A, ziet een duidelijke tendens dat juist in het mid market segment de transacties weer aantrekken: “De crisis biedt met name in het middensegment kansen. Vanwege de crisis zijn ondernemingen in deze markt genoodzaakt zich weer sterk te focussen op hun core business. Dat leidt tot veel desinvesteringen en dus ook verkopen. Dit zien we bijvoorbeeld ook in vastgoed. De bedragen zijn vaak overzichtelijk en er is veel geld in de investeringswereld beschikbaar voor dit soort mid market transacties. Daar profiteert BANNING volop van mee.”

Deze ACQ Award wordt door BANNING gezien als een erkenning van haar unieke aanpak op het gebied van Fusies & Overnames. BANNING onderscheidt zich graag door haar probleemoplossende benadering waarbij de focus uiteraard op het juridische, maar zeker ook op het zakelijke commerciële aspect ligt. De prijs is bijzonder, omdat de mensen die daadwerkelijk gebruik maken van juridische dienstverlening, de kwaliteit beoordelen.

De omvangrijke orderportefeuille van BANNING zorgt ervoor dat de sectie Fusies & Overnames zich verder zal uitbreiden.