BANNING begeleidt management Geveke inzake de overname van Geveke werktuigbouw door ABN AMRO Participaties en het management.

expertise:

Ondernemingsrecht - M&A

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

30 januari 2008

Geveke bekleedt een leidinggevende positie als servicegerichte leverancier van kennisintensieve procesapparatuur voor de internationale olie- en gasindustrie en de chemische, petrochemische en industriële markt in de Benelux en Zuidoost-Azië.

Het levert systemen via diverse bedrijfsafdelingen, die elk een eigen productaanbod en marktbenadering hebben: pompen, persluchttechniek, klimaattechnologie, kunststoftechniek en intern transport.
In deze domeinen vertegenwoordigt de onderneming verschillende merken die internationale faam genieten. 
De producten worden betrokken van gespecialiseerde, internationaal gerenommeerde fabrikanten en worden ondersteund door een eigen serviceorganisatie. 
Begin 2005 verwierf GIMV bij een buy-outtransactie een meerderheidsbelang in deze Nederlandse groep. In 2006 realiseerde Geveke een geconsolideerde omzet van circa 50 miljoen EUR. GIMV verkoopt zijn belang nu volledig aan ABN AMRO Participaties.

ABN AMRO Participaties richt zich op investeringen in middelgrote ondernemingen in Nederland. Investeringen vinden plaats in winstgevende ondernemingen met een stabiele kasstroom en een ondernemingswaarde tussen 25 miljoen en 100 miljoen euro, een sterke markt positie en groei potentieel. Waardecreatie in actieve samenwerking met het management staat centraal. ABN AMRO Participaties houdt onder andere belangen in Amafilter, Atag, Humares, Incotec, Kiwa, MidOcean Group, PGZ International, Van der Lande Industries, Verosol en BMA Ergonomics.

De verkoop heeft een positieve invloed van 10,4 miljoen EUR (0,45 EUR per aandeel) op de laatst gepubliceerde waarde van het eigen vermogen van GIMV op 30 september 2007.