BANNING Advocaten begeleidt overname Konmar naar Jumbo

expertise:

Ondernemingsrecht - M&A

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

03 januari 2007

Jumbo Supermarkten B.V. in Veghel heeft overeenstemming bereikt over de overname van 12 Konmar-winkels van Laurus N.V. in Den Bosch. Een team van de Sectie Ondernemingsrecht heeft Jumbo Supermarkten B.V. begeleid in het koopproces.

– PERSBERICHT 

12 KONMAR-WINKELS NAAR JUMBO

Jumbo Supermarkten BV in Veghel heeft overeenstemming bereikt over de overname van 12 Konmar-winkels van Laurus NV in Den Bosch. De gezamenlijke consumentenomzet van deze winkels bedroeg in 2005 € 112 miljoen. Met de overname wordt het aantal Jumbo Supermarkten uitgebreid tot 90. De uitbreiding betreft een drietal winkels in Den Haag (Anemoonstraat, De Stede en Scheveningen Van Bergenstraat) en verder in Hellevoetsluis, Leidschendam, Oosterhout, Rotterdam (De Werelden), Veldhoven, Voorburg, Zeist, Zwijndrecht en Zwolle. Alle twaalf winkels zullen als Jumbo Supermarkt in eigen beheer worden geëxploiteerd. De betrokken winkelmedewerkers zullen in dienst treden van Jumbo Supermarkten.

De nieuwe vestigingen liggen op een gunstige locatie en bieden uitstekende mogelijkheden voor de Jumbo-formule. Die formule, onlangs door de consument nog gewaardeerd als beste supermarktformule, kenmerkt zich niet alleen door de allerlaagste prijs, maar ook door het grote assortiment en vergaande service. 

De kans om in één keer beslag te kunnen leggen op een groot aantal vestigingen met zoveel mogelijkheden voor de Jumbo-formule doet zich volgens Algemeen Directeur Frits van Eerd slechts zelden voor. "Wij zijn er trots op dat wij er in geslaagd zijn gebruik te maken van die unieke mogelijkheid. De nu overgenomen winkels waren voorheen succesvol als Konmar waar wij veel respect voor hadden. Wij zien het als een uitdaging om onze nieuwe klanten nu ook snel kennis te laten maken met de extra voordelen die de Jumbo-formule hen kan bieden."

Met het positieve resultaat van de onderhandelingen sluit Jumbo volgens Van Eerd een spannende periode af. "Vanaf vandaag gaan wij ons voorbereiden op een snelle inpassing van de nieuwe vestigingen in ons netwerk. Onze organisatie heeft eerder ervaring kunnen opdoen in de ombouw van Konmar naar Jumbo. In de afgelopen jaren hebben wij incidenteel elf vestigingen overgenomen van Laurus, waaronder enkele Konmar-winkels. De ombouw van die vestigingen verliep zeer voorspoedig. Wij verwachten dat onze organisatie dat ook nu weer zal lukken. Mede daarop gebaseerd verwachten wij dat de huidige omzet van de betrokken winkels vrij snel een extra impuls zal krijgen. Overigens zal de feitelijke overdracht van de winkels nog minimaal twee maanden op zich laten wachten." 

Van Eerd benadrukt dat de overname van de 12 Konmar-winkels geen gevolgen heeft voor de al eerder aangekondigde groeistrategie van de Veghelse onderneming. Hij verwacht dat dit jaar naast de 12 voormalige Konmar-winkels nog een aantal ándere nieuwe Jumbo Supermarkten zal kunnen worden geopend.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is een familiebedrijf dat haar oorsprong vindt in Van Eerd groothandel. De familie Van Eerd richtte de groothandel op in 1921. In 1983 is hieruit Jumbo Supermarkten ontstaan. In mei 2006 opende Jumbo Supermarkten in het Euroborg in de stad Groningen, de grootste Jumbo-vestiging van Nederland. 
In totaal zijn er 78 Jumbo Supermarkten waarvan 53 filialen en 25 franchise-ondernemingen. In 2005 behaalde Jumbo een totale consumentenomzet van € 811 miljoen. Bij Jumbo Supermarkten werken ongeveer 9700 medewerkers.