Rob van Esch – spreker tijdens het Risk & Resilience Festival op 8 november 2018

23 oktober 2018

Op 8 november organiseert Professional Learning & Development (BMS) van de Universiteit Twente in samenwerking met het Genootschap voor Risicomanagement en PRIMO, de tweede editie van het Risk & Resilience Festival op de campus van de Universiteit in Enschede. Dit jaar zullen maar liefst 90 sprekers een bijdrage gaan leveren, verspreid over 25 podia en 8 verschillende themagebieden: Resilience, Strategy, Finance, Human, Operations & Safety, Legal & Compliance, Technology en Data.

Eén van de bijdragen tijdens het Festival zal worden verzorgd door Rob van Esch van BANNING N.V.

RARE JONGENS, DIE JURISTEN

Deze bijdrage gaat over de rol van juristen bij het beheren van risico’s. Een jurist zou meer aandacht moeten hebben voor het identificeren van risico’s, dan voor het mitigeren van risico’s met behulp van juridische instrumenten of voor het beperken van de schade als een risicogebeurtenis zich heeft voorgedaan.

Rob van Esch heeft 36 jaar gewerkt bij de juridische afdeling van Rabobank. De laatste jaren heeft hij zich bezig gehouden met de rol van de juridische afdeling bij het beheersen van de risico’s van de bank. Hij was vijftien jaar bijzonder hoogleraar aan de Juridische Faculteit van de Universiteit Leiden. Thans werkt hij als legal counsel voor Banning advocaten. In 2017 is zijn handboek over Legal Risk Management uitgegeven.

Wij heten u van harte welkom om deze bijdrage bij te wonen.

Voor meer informatie: http://utwente.nl/risk-festival