Internationaal congres over Europees en nationaal distributierecht groot succes

09 mei 2018

Op 3 mei jl. sprak Minos van Joolingen van BANNING op het internationale congres ‘European Distribution Law Day’ in het ING auditorium te Brussel; het eerste internationale congres over Europees en nationaal distributierecht.

Het congres was gewijd aan een uniek pan-Europees publicatieproject over “Vertical Agreements in EU Competition Law”, waar verschillende auteurs uit meer dan 19 Europese lidstaten samen aan hebben gewerkt. Het team Mededinging & Aanbesteding van BANNING schreef in samenwerking met het gerenommeerde Belgische advocatenkantoor Contrast de Nederlandstalige editie “Distributieovereenkomsten, EU – België – Nederland”, welke begin 2018 is gepubliceerd.

Het door Contrast georganiseerde congres telde ruim 250 deelnemers, onder andere uit de advocatuur, bedrijfswereld en verschillende Europese instanties. De Belgische minister van Justitie, Koen Geens, opende het congres, waarna een viertal paneldiscussies plaatsvonden over verschillende onderwerpen. Tussen de panels door sprak Lucas Peeperkorn, Principal Expert in Antitrust Policy bij de Europese Commissie, en medeauteur van Europese regelgeving omtrent mededinging, over de ontwikkelingen binnen offline en online distributie.

Het boek “Distributieovereenkomsten, EU – België – Nederland” bevat een grondige en praktische studie van het Europees, Belgisch en Nederlands mededingingsrecht en handelsrecht dat van toepassing is op distributieovereenkomsten. Het boek kan hier worden besteld.