Informatieve vergadering: forse stijging in de ROZ-indexering ren diepgaande discussie

Expertise

Vastgoed, Bouw & Omgeving

17 januari 2023

Ondervindt u als bedrijfsmatige verhuurder of huurder problemen rondom de ROZ indexering van momenteel ruim 14%? Lees dan verder.

Wij zien in onze praktijken veel geschillen ontstaan over dit onderwerp. Het gaat dan ook om een erg hoog percentage. Puur naar de letter van het standaard ROZ contract mogen verhuurders dit in beginsel zo in rekening brengen. Echter, er zijn gevallen bekend waarin dit onredelijk zou kunnen zijn of minstens onredelijk aanvoelt. Uiteraard is dit afhankelijk van wat is overeengekomen én de specifieke feiten en omstandigheden van de betreffende casus. De vergelijking met de coronarechtspraak dringt zich hier op omdat daar de redelijkheid, via het leerstuk van de onvoorziene omstandigheden, ook een grote rol speelde bij het eventueel kunnen verdelen van de pijn. Over dit onderwerp indexatie is echter nog geen relevante rechtspraak bekend, maar zal er naar verwachting wel komen.

Voor iedereen die graag nog deze maand in iets meer algemene zin geïnformeerd wil worden over dit onderwerp, organiseren wij op dinsdag 17 januari om 11.00 uur een korte informatieve bijeenkomst op ons kantoor in Amsterdam en op donderdag 19 januari om 14.00 uur op ons kantoor in Den Bosch.

Arjen de Bruijn zal inzichten geven vanuit juridisch perspectief. Daarnaast hebben wij één van de grootste advieskantoren op het gebied van huisvesting graag bereid gevonden om hierover vanuit de commerciële praktijk te spreken. Als u in één van de bijeenkomsten geïnteresseerd bent, dan kunt u zich per email aanmelden op pr@banning.nl. Over enkele dagen en afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen wij de details bekend maken aan diegenen die zich hebben aangemeld.  

Wilt u advies over uw eigen specifieke discussie of geschil? Neem dan contact op met Arjen de Bruijn (06 – 536 644 92/a.debruijn@banning.nl) of één van de andere leden van onze sectie Vastgoed, Bouw & Overheid.