M&A

Onze advocaten hebben veel kennis van en ervaring met (de begeleiding van) fusies en overnames. Wij treden zowel voor (nationale en internationale) kopers als verkopers op. Daarbij wordt ook geadviseerd over financieringsconstructies. In alle gevallen staan snelheid, doelmatigheid, bereikbaarheid en “afspraak is afspraak” hoog in het vaandel.

Corporate governance neemt een steeds prominentere plaats in binnen het (inter-)nationale bedrijfsleven. Het richt zich op de checks and balances in ondernemingen. Beursvennootschappen in Nederland hebben zich daarbij te richten naar de corporate governance code. Daarnaast bestaan er verschillende sectorspecifieke governance codes in Nederland. De inrichting en de verdeling van zeggenschap, verantwoordelijkheden en controlemogelijkheden is echter van groot belang voor alle ondernemingen.

Onze advocaten beschikken over alle tools die nodig zijn bij het ontwerpen van een op maat gesneden ondernemingsstructuur, waaronder die van familiebedrijven waar zich vaak opvolgingsperikelen voordoen. Ook het zorgdragen voor acceptatie en implementatie van nieuwe structuren behoort tot het werkterrein van onze advocaten. Tevens kunnen onze advocaten u adviseren over rapportageverplichtingen rondom corporate governance.