Nieuw! Privacy Quick Scan

expertise:

IT & Privacy

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

05 mei 2017

De hoeveelheid wettelijke regels op het gebied van privacybescherming neemt toe. Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’). Deze verordening heeft gevolgen voor alle organisaties en hun gegevensverwerkende processen. De AVG stelt nieuwe eisen aan het informeren van klanten en medewerkers, het beveiligen van gegevens en het in control zijn. Organisaties doen er verstandig aan zich tijdig te bezinnen op de betekenis van de AVG. Overtreding van de huidige en komende wet- en regelgeving kan leiden tot zware sancties.

De wil om compliant te zijn is bij de meeste organisaties aanwezig. Maar ook de wens om het privacy compliance vraagstuk realistisch en praktisch te benaderen. Om u hierbij te helpen en de eerste stappen te zetten, heeft de Praktijkgroep Privacy van BANNING de Privacy Quick Scan ontwikkeld: klik hier.

De quick scan is een tool voor organisaties om op snelle en overzichtelijke wijze inzicht krijgen in hoeverre zij wel/niet voldoen aan de (Europese) privacyregelgeving. Na afloop van de quick scan weet u in hoeverre u voldoet aan de privacyregelgeving. Onderdeel van de quick scan is een (realistisch) concreet plan van aanpak als er nog verbeterpunten aanwezig zijn. Op deze manier bent u tijdig voorbereid voor de AVG daadwerkelijk van kracht wordt in 2018.

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met de Praktijkgroep Privacy van BANNING of met Silvia Vinken (s.vinken@banning.nl, tel. 073-692 76 91).