NGB Extra: Masterclass Actualiteiten Aanbestedingsrecht

24 januari 2018

Op 24 november a.s. verzorgt mr. drs. Martijn Jongmans, advocaat binnen de sectie Mededinging & Aanbesteding, de masterclass aanbestedingsrecht.

Op 15 januari 2014 zijn in Brussel drie nieuwe aanbestedingsrichtlijnen aangenomen. Dat betekent nieuwe regels voor:

  • klassiek aanbesteden (2012/24/EU);
  • voor speciale sectorbedrijven (2014/25/EU) en;
  • voor concessies (2014/23/EU).

Voor de Nederlandse aanbestedingspraktijk betekent dit dat de Aanbestedingswet 2012, waarvan de inkt amper droog is, al weer op de schop moet. De gewijzigde Aanbestedingswet is op 1 juli 2016 in werking getreden.

Wat deze nieuwe regels in de praktijk precies betekenen en hoe u daar gebruik van kunt maken is het onderwerp van het eerste deel van de bijeenkomst. Onder meer zal worden stilgestaan bij de voor de praktijk zeer belangrijke nieuwe regels voor het wijzigen van opdrachten na gunning. Welke wijzigingen zijn toegestaan zonder dat de gewijzigde opdracht opnieuw moet worden aanbesteed?

In het tweede deel wordt stil gestaan bij de vraag in hoeverre de publieke aanbestedingsregels een rol spelen bij private inkooptrajecten. 
Wat kunt u als inkopende partij doen om de aanbestedingsrechtelijke beginselen buiten spel te zetten? 
Welke mogelijkheden bieden de publieke aanbestedingsregels wanneer uw onderneming deelneemt aan een private aanbesteding?

Deelnemers aan de Masterclass ontvangen een handige checklist waarin praktische antwoorden worden gegeven op veel gestelde aanbestedingsrechtelijke vragen.

Dit seminar is exclusief voor leden van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen. 

Klik hier voor meer informatie.