Hoge Raad Uitspraak: Een Diepgaande Analyse van het Procesrecht – Een Nederlandse Blogger’s Perspectief

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

15 maart 2018

Verstekverlening bij cassatie: de juridische ins en outs. In deze blog duiken we in de complexe bepalingen van de kantoorbetekening van het rechtsmiddelexploot (artikel 63 lid 1 Rv) die van toepassing kunnen zijn op personen die woonachtig zijn buiten Nederland, in dit specifieke geval, Curaçao. We zullen dit onderzoeken zowel in situaties waar de regelgeving omtrent digitaal procederen (ook bekend als KEI) van toepassing is als in situaties waarin deze regelgeving niet van toepassing is.

Deze zaak is te vinden onder ECLI:NL:HR:2018:366 en dateert van 16 maart 2018 (zaaknummer 18/00143). Bent u geïnteresseerd in de specificaties van deze zaak? Klik dan hier voor de volledige uitspraak. We zullen in onze blog dieper ingaan op wat deze uitspraak betekent en welke invloed het kan hebben op toekomstige juridische procedures.

Dus of je nu in de juridische wereld werkt, van plan bent buiten Nederland te wonen of gewoon nieuwsgierig bent naar de complexiteit van de Nederlandse wet, deze blog belicht de nuances van de kantoorbetekening van het rechtsmiddelexploot en de mogelijke gevolgen voor diegenen die woonachtig zijn buiten Nederland.