Rechtbank stemt in met verzoek ontslag curator OAD

expertise:

Ondernemingsrecht - M&A

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

15 januari 2014

De rechtbank Overijssel heeft ontslag verleend aan mr. J.A.D.M. Daniels als curator in het faillissement van de OAD groep. Op dinsdag 14 januari verzocht mr. Daniels zelf de rechtbank om zijn ontslag. Nog dezelfde dag heeft de meervoudige kamer het verzoek ter zitting behandeld. De rechtbank stelt mr. D. Meulenberg uit Zwolle aan als opvolgend curator.

Mr. Daniels verzocht om zijn ontslag omdat hij geconfronteerd werd met klachten over zijn persoonlijke integriteit en beschuldigingen van “vriendjespolitiek” bij de afhandeling van het faillissement. Er is volgens hem een situatie ontstaan waarin hij hoofdzakelijk bezig is met het betwisten van deze beschuldigingen. Hierdoor wordt de afhandeling van de faillissementen opgehouden en kan hij niet meer vrij en onafhankelijk functioneren.

De rechtbank ziet geen reden om te twijfelen aan het functioneren van de curator en heeft geen aanwijzingen dat de geuite beschuldigingen terecht zouden zijn. De rechter-commissaris heeft hiervoor ook geen enkele feitelijke steun gevonden. De rechtbank is het echter eens met de curator dat door de aanhoudende persoonlijke aanvallen op zijn functioneren een objectieve en onafhankelijke afwikkeling van de faillissementen wordt bemoeilijkt. De rechtbank accepteert om die reden het verzoek van mr. Daniels en besluit tot zijn ontslag als curator.

(Bron: www.rechtspraak.nl)

Klik hier voor de uitspraak:
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2014:158