Michiel Denkers Aangesteld als de Nieuwe Directeur van Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM)

28 mei 2015

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aangekondigd dat zij Michiel Denkers hebben benoemd als nieuwe directeur Mededinging. Denkers komt van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waar hij hoofd Toezicht en Risico-analyse was (lees hier het officiële persbericht).

Chris Fonteijn, de bestuursvoorzitter van ACM, is verheugd met de aanstelling van Denkers. Hij zei: “Ik ben blij met de komst van Michiel Denkers met zijn kennis en ervaring in het financiële toezicht. Toezichthouders kunnen veel van elkaar leren.”

De functie van directeur Mededinging was vacant sinds het vertrek van Gerard Bakker eind 2014. Gedurende deze tussenliggende periode nam Johan Keetelaar, directeur Telecommunicatie, Vervoer en Post (TVP) van ACM, de rol van waarnemend directeur Mededinging op zich. Michiel Denkers zal zijn nieuwe functie op 15 juli in gang zetten.

Als ondergrond van ervaring werkt Michiel Denkers (geboren in 1971) sinds 2002 bij de AFM in diverse functies. Voordat hij bij de AFM begon, was hij werkzaam in de private sector. Denkers studeerde financiële economie in Engeland en volgde een MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

De directie Mededinging, waar hij nu aan het hoofd van zal staan, houdt zich bezig met onder meer het beoordelen van fusies en overnames en het spoorzoeken van overtredingen van de mededingingswet, zoals kartels en misbruik van machtsposities. Het team bestaat uit ongeveer 130 medewerkers.