Drutense leerfabriek wint zaak ‘beurstas’

expertise:

Intellectueel Eigendomsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

10 april 2013

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag heeft bij kort geding vonnis van 8 april 2013 geoordeeld dat de portemonnees van Beernink & Beernink geen inbreuk maken op de mogelijke rechten op de Smart Little Bag. Beernink& Beernink werd in deze procedure bijgestaan door Monique Hennekens, advocaat IE-IT & Privacy bij Banning. In de Gelderlander van 9 april 2013 is een kort artikel geschreven over deze zaak.

De Drutense lederwarenfabrikant Beernink en Beernink (merknaam Beardesign) heeft het kort geding gewonnen dat ontwerpster Floor van de Water tegen het bedrijf had aangespannen. Van de Water beweert dat haar ontwerp Smart Little Bag, een portemonnee in de vorm van een klein handtasje, door Beardesign is gekopieerd.

Ook Beardesign bracht een ‘handtasportemonnee’ op de markt met een vakje voor een mobiele telefoon en een make-upspiegeltje. De kort-gedingrechter meende echter dat Beernink voldoende kon aantonen dat hij dit type portemonnee al in zijn collectie had voordat Van de Waters bedrijf ByLoulou het op de markt bracht. Beernink had al voorafgaand aan het kort geding aangegeven dat hij kon bewijzen dat het niet om een uniek ontwerp ging en dat zijn portemonnee er eerder was dan die van Van de Water. Ook zegt hij het beursje niet meer te verkopen. Van de Water is er nog steeds van overtuigd dat haar Smart Little Bag er noet niet was voordat zij het ontwerp in productie nam. Daarom gaat zij ook door met de bodemprocedure die al liep om Beardesign te dwingen zijn tasjesportemonnee van de markt te halen. De eerste zitting in deze (langdurige) bodemprocedure vindt plaats in juni.

Bron: De Gelderlander, dinsdag 9 april 2013

Zie ook: http://www.boek9.nl/items/iept20130408-rb-den-haag-beernink en http://www.ie-forum.nl/?//Gewijzigde+verveelvoudigingen+van+een+niet-ontleende+portemonee////31401/

» Download bijlage (Vonnis KG 438216 X – Beernink.pdf)