Cassatie en Familierecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

23 oktober 2012

Vanaf augustus 2012 beschikt BANNING N.V. over een eigen cassatieadvocaat. Van 1876 tot juli 2012 konden uitsluitend advocaten bij de Haagse Balie bij de Hoge Raad procederen. Per 1 juli 2012 is dat ‘ monopolie’ doorbroken en is in plaats daarvan een zeer zware kwaliteitstoets aangelegd. Vanaf die datum mogen advocaten uit heel Nederland bij de Hoge Raad procederen, mits zij een toelatingsexamen met goed gevolg hebben afgerond en zij blijven voldoen aan bepaalde vakbekwaamheidseisen.

Bij BANNING N.V. is Marc Janssen als advocaat bij de Hoge Raad toegelaten. Marc Janssen is partner en hoofd van het wetenschappelijk bureau van BANNING N.V., raadsheerplaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam, gastdocent burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Tilburg, alsmede arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut. Hij heeft grote expertise op het gebied van algemeen (nationaal en internationaal) vermogensrecht, insolventierecht en burgerlijk procesrecht.

BANNING N.V. heeft ook een gerenommeerde sectie Familierecht. De sectie Familierecht zal Marc Janssen materieelrechtelijke ondersteuning gaan verlenen ten behoeve van cassatieprocedures op het gebied van het familie-erfrecht. Vanaf nu kunt u voor uw cassatieprocedures op familie-erfrechtelijk gebied dus ook bij BANNING N.V. terecht.

De familie-erfrechtelijke dienstverlening zal zich met name richten op huwelijksvermogensrechtelijke- en alimentatiegeschillen. De materieelrechtelijke ondersteuning voor vermogensrechtelijke geschillen zal worden geboden door Thomas Subelack. Hij maakt deel uit van het wetenschappelijk bureau van BANNING N.V en heeft grote expertise op het gebied van het huwelijksvermogensrecht. Thomas Subelack is als arbiter verbonden aan het Nederlands Arbitrage Instituut, is docent bij verschillende postdoctorale onderwijsinstellingen en publiceert geregeld over huwelijksvermogensrechtelijke onderwerpen in familie-erfrechtelijke vakbladen. De materieelrechtelijke ondersteuning in alimentatiegeschillen zal worden verzorgd door Agnes van Wieren. Zij is raadsheerplaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam, docent bij de Specialisatie opleiding Familierecht van de vFAS, arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut en een veelgevraagd docent op het gebied van alimentatie.

BANNING N.V. kan voor u procederen in cassatiezaken en kan u ook adviseren omtrent de mogelijkheden om cassatieberoep in te stellen. Daarnaast kunnen wij u adviseren bij de behandeling van familie-erfrechtelijke zaken in feitelijke instantie (bij rechtbank en hof), met het oog op een mogelijke cassatieprocedure. In feitelijke instantie wordt vaak al de basis gelegd voor een succesvolle procedure in cassatie. Daarmee kan cassatieadvisering in een vroeg stadium van een procedure zeer waardevol zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

mr. T.M. (Thomas) Subelack
E. t.subelack@banning.nl

mr. M.A.J.G. (Marc) Janssen
E. m.janssen@banning.nl

mr. A.R. (Agnes) van Wieren
E. a.vanwieren@banning.nl