BANNING Cassatie: Een Gedetailleerde Analyse van Het Verbintenissenrecht in Nederland

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

14 december 2017

Verbintenissenrecht en de nauwkeurige uitvoering van een aannemingsovereenkomst vormen het onderwerp van deze blog. We gaan in op de vraag: Is er sprake van ondeugdelijke uitvoering van de overeenkomst? En indien ja, is ingebrekestelling dan altijd noodzakelijk of kan er reeds sprake zijn van verzuim door het enkel verstrijken van de afgesproken termijn, of door een mededeling van de schuldenaar zelf?

Om die lastige juridische kwestie te ontwarren, gaan we kijken naar artikel 6:83, onder a en onder c, van het Burgerlijk Wetboek (BW) van Curaçao.

Interessant genoeg heeft de Hoge Raad hierover een uitspraak gedaan. De zaak in kwestie wordt aangeduid met het volgende nummer: ECLI:NL:HR:2017:3144 en dateert van 15 december 2017. Deze casus beantwoordt enkele van onze gestelde vragen en biedt ons goed inzicht in hoe het verbintenissenrecht wordt toegepast bij het beoordelen van een aannemingsovereenkomst.

Voor degenen die graag de volledige uitspraak willen lezen, en niet alleen mijn samenvatting en analyse ervan, heb ik de link hieronder toegevoegd. Simpelweg op de link klikken en je wordt naar de uitspraak geleid.

Klik hier om de volledige uitspraak te lezen.

Hopelijk geeft dit een helder beeld van de details achter verbintenissenrecht en geeft het een beter begrip van zowel de complexe kwesties als de praktische toepassing van de wet. Blijf op de hoogte voor meer verhalen uit de wondere wereld van het recht!