VERBODEN door Cassatie: Alles wat je moet weten over het huurrecht in Nederland

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

05 oktober 2017

Het thema van vandaag is huurrecht, meer specifiek datgene dat betrekking heeft op een Caribische zaak. We bespreken hierbij artikel 7:226 van het Burgerlijk Wetboek van Sint Maarten, ook wel bekend als de regel dat ‘koop geen huur breekt’.

In dit geval speelt de overdracht van een gedeelte van een verhuurd perceel een grote rol. De vraag die hierbij centraal staat, is of de rechten uit de huurovereenkomst overgaan op de verkrijger van dat gedeelte. Dit heeft uiteraard ook consequenties voor de betaling van de huurprijs.

Naast bovengenoemde kwesties, wordt ook het overgangsrecht en het Concordantiebeginsel ter discussie gesteld.

Om u een duidelijk beeld te geven van de zaak, wil ik u doorverwijzen naar de volledige uitspraak, gedateerd op 6 oktober 2017 met nummer 16/02319. U kunt de volledige uitspraak vinden onder het volgende ECLI-nummer: NL:HR:2017:2560.

[Klik hier](https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2017:2560&showbutton=true) voor de volledige uitspraak.

Ik hoop dat deze blog een goed overzicht heeft verschaft van deze interessante case. Blijf onze blog volgen voor meer updates uit de wereld van het huurrecht.