Seminar “De organisatie rondom een reorganisatie”

Expertise

Arbeidsrecht

08 juni 2023

Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan ons seminar “De organisatie rondom een reorganisatie“.

Na jaren van economische voorspoed en de steunmaatregelen vanuit de overheid tijdens de Coronacrisis, worden steeds meer ondernemers geconfronteerd met prijsstijgingen, economische onzekerheid en loonsteun die moet worden terugbetaald. Herstructurering van de onderneming en/of het snijden in de personeelskosten is daardoor vaak onvermijdelijk.

Hoe pakt u zo’n reorganisatie aan? Welke aandachtspunten zijn er en welke valkuilen kunt u beter vermijden? Tijdens ons seminar ”De organisatie rondom een reorganisatie’’ praten wij u hier graag over bij.

De insteek is pragmatisch en interactief. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en rechtspraak bespreken we het thema ‘Reorganisatie’ vanuit diverse invalshoeken.

Aan de orde komen onder meer:

  • Het vervallen van functies enerzijds en het creëren van nieuwe functies anderzijds (en de ‘stoelendansmethode’)
  • De verschillende grondslagen voor een ontslag om bedrijfseconomische redenen
  • De rol van de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging en vakbonden
  • Reorganisatie in concernverband
  • De regels voor het bepalen van de ontslagvolgorde
  • Praktische uitleg en tips rondom het ‘afspiegelingsbeginsel’, het bepalen van ‘uitwisselbare functies’ en de herplaatsingsverplichting
  • Hoe gaat de ontslagprocedure via het UWV in zijn werk?
  • De do’s and don’ts bij reorganisaties

Door wie?

De presentaties worden verzorgd door ervaren advocaten van ons arbeidsrechtteam.

Voor wie?

Iedereen die binnen een organisatie betrokken is bij, geïnteresseerd is in of adviseert over arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals directeuren, HR-medewerkers en bedrijfsjuristen.

Wanneer?

Op donderdag 8 juni 2023 van 15:15 tot 17:00 uur. Inloop is vanaf 15.00 uur. Na afloop nodigen wij u graag uit in onze bar voor een afsluitende borrel.

Waar?

Het seminar vindt plaats bij ons op kantoor aan de Spinhuiswal 2 te ‘s-Hertogenbosch.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link. Deelname is kosteloos en de parkeerinformatie ontvangt u in de bevestiging per e-mail.

Vragen?

Tijdens het seminar is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen en wij kijken uit naar een interactieve sessie. Wanneer u op voorhand al vragen heeft of tijdens het seminar graag een specifiek onderwerp behandeld wilt zien, dan kunt u ons mailen via arbeidsrecht@banning.nl. Voor overige vragen kunt u contact opnemen via pr@banning.nl of via 073-6927773.

Na afloop van het seminar ontvangt u een hand-out die u als naslagwerk kunt gebruiken.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op donderdag 8 juni 2023 bij ons op kantoor.