De M&A advocaten van BANNING houden zich bezig met de begeleiding van alle juridische aspecten die verbonden zijn aan de aan- en verkoop van en participatie in ondernemingen, waaronder management buy-ins en –outs.
Denk hierbij aan de uitvoering van due diligence onderzoeken, het opstellen en uitonderhandelen van de transactiedocumentatie en advisering over financieringsconstructies. 

Wij richten ons vooral op transacties in de mid market. Wij treden daarbij op voor zowel kopers als verkopers en voor nationale en internationale cliënten. Dit kunnen strategische partijen zijn maar ook private equity huizen. Hieronder treft u, ter illustratie, enkele voorbeelden aan van transacties die wij hebben begeleid: 

  • verkoop van SLP Engineering Ltd, onderdeel van het Smulders concern, aan het aan de beurs van Singapore genoteerde Sembcorp;
  • verkoop van 50% van de aandelen in Fashionwheels aan Centraal Boekhuis;
  • aankoop van een divisie van Bakkersland;
  • verkoop van de MegaGroup aan Nimbus. 

Ons uitgangspunt is dat een goede M&A advocaat geen dealbreaker maar een dealmaker moet zijn. Dat betekent niet dat relevante juridische zaken geen rol spelen in het transactieproces, maar wel dat deze op de juiste wijze moeten worden gewaardeerd. De ervaring leert namelijk dat voor veel juridische risico’s een oplossing kan worden gevonden of dat deze risico’s kunnen worden verdisconteerd in de transactievoorwaarden. Onze advocaten spelen hier op in door in het transactieproces faciliterend op te treden en te denken in oplossingen.

Contactpersonen in dit rechtsgebied