Sectorplannen voor werkgevers en werknemers, ontdek mogelijkheden voor uw onderneming

expertise:

Arbeidsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

03 december 2014

Werkgevers- en werknemersorganisaties in een sector of regio kunnen gezamenlijk een sectorplan opstellen met als doel de arbeidsmarkt op korte termijn en op middellange termijn te verbeteren. In het sectorplan dragen zij arbeidsmarktmaatregelen aan waarvoor zij cofinanciering van het rijk vragen. In een sectorplan kunnen bijvoorbeeld arbeidsmarktmaatregelen worden opgenomen met betrekking tot:

  • Banen (bijvoorbeeld: realisatie extra leerwerkplekken, behoud oudere vakkrachten)
  • Van werk naar werk (bijvoorbeeld: begeleiding van personeel naar andere sectoren)
  • Scholing (mogelijkheden voor omscholing of bijscholing van werkenden)
  • Innovatie (het ontwikkelen van nieuwe aanpakken)

Aanleiding voor de sectorplannen is het Sociaal Akkoord uit april 2013. Sectorplannen zijn onderdeel van de afspraak om de Nederlandse arbeidsmarkt bestand te maken voor de uitdagingen van de toekomst. Er is een Regeling cofinanciering sectorplannen opgesteld en 600 miljoen euro uitgetrokken ter financiering van de plannen. De sectoren leggen (minimaal) hetzelfde bedrag in.

Werkgevers en werknemers uit de verschillende sectoren en regio’s in Nederland kunnen gebruik maken van de maatregelen die in het plan worden beschreven. Via www.sectorplannen.nl kan de ondernemer zien of een relevant plan beschikbaar is en hoe men daarvoor in aanmerking kan komen.

Bron: http://www.sectorplannen.nl/