MERKBESCHERMING DOOR BANNING – Bescherming van creativiteit, innovatie en originaliteit

expertise:

Intellectueel Eigendomsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

25 april 2016

Het behoud van exclusiviteit van uw merk vergt een effectieve handhaving van uw intellectuele eigendomsrechten.

De advocaten van BANNING begrijpen dat de verhandeling van namaakproducten schadelijk is voor uw merk. De handel in namaakproducten vermindert niet alleen uw omzet, maar stelt derden ook in staat mee te liften op de investeringen in uw merk. Daarnaast doet het afbreuk aan de reputatie van uw merk. Consumenten kunnen immers de inferieure kwaliteit van de namaakproducten ten onrechte toeschrijven aan uw merk. Bovendien kunnen namaakproducten een direct gevaar opleveren voor consumenten, omdat deze producten vaak niet voldoen aan de in de Europese Unie geldende veiligheidsvoorschriften.

De advocaten van BANNING zijn in het intellectuele eigendomsrecht gespecialiseerd en ervaren op het gebied van namaakbestrijding. Wij beschikken over jarenlange ervaring in het bijstaan van nationale en internationale ondernemingen, met een specifieke focus op mode. Op basis van onze ervaring kunnen wij uw merk op een effectieve en kosten efficiënte wijze beschermen. Onder onze diensten vallen onder andere:

  • het actief opsporen van online handel in namaakproducten;
  • merkbescherming buiten rechte, waaronder het verzenden van sommatiebrieven met onthoudingsverklaringen en het voeren van onderhandelingen met inbreukmakers;
  • het voeren van civielrechtelijke procedures, waaronder kort geding-procedures en bodemprocedures;
  • het onderhouden van contact met de douane en het doen van aangifte van de verhandelingen van namaakproducten bij de politie.

Wij bespreken graag met u hoe wij u van dienst kunnen zijn bij het bestrijden van de handel in namaakproducten. Neemt u daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.