Eerste Kamer vraagt advies over Wet normering topinkomens

sector:

Zorg

13 februari 2012

De Eerste Kamer heeft de behandeling van de Wet normering topinkomens uitgesteld in afwachting van een advies van de Raad van State over de wet. De Eerste Kamer streeft er naar dat de wet die de bestuurderssalarissen onder andere in de zorg aan banden legt, ondanks het advies toch in 2013 van kracht zal worden.

De Wet normering topinkomens is vorig jaar door de Tweede Kamer behandeld. Na veel debat in het parlement is het sterk geamendeerde voorstel naar de Eerste Kamer gegaan.

Het wetsvoorstel dat de Tweede Kamer heeft aangenomen geldt ook voor bestaande contracten. Dat betekent dat de wet ook geldt voor de grote meerderheid van bestuurders die een riant contract heeft van voordat de salariscode van de branche van kracht werd. De Eerste Kamer wil van de Raad van State weten of het wel juridisch houdbaar is om bestaande arbeidsrechterlijke contracten open te breken via een wet. De Raad van staten komt voor 1 april met het advies. Daarna gaat de Eerste Kamer haar debat voeren over de wet. Er is afgesproken dat dit voor begin juli afgerond is omdat de regering de wet in 2013 in wil laten gaan.

(Bon: www.zorgvisie.nl)