Risico voor Huurder of Verhuurder? Wanneer een Gehuurd Horecapand niet als Restaurant mag Fungeren

09 december 2015

Op 27 november 2015 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over een zaak waarbij de huurder van een horecapand geen omgevingsvergunning kon verkrijgen door een tegenstrijdigheid met het bestemmingsplan. Het essentiële vraagstuk in deze zaak betrof of de huurder de huurovereenkomst rechtmatig had beëindigd door middel van vernietiging, en of een professionele verhuurder (in dit geval Inbev) kennis moet hebben van de details van het bestemmingsplan.

Wil je de betreffende uitspraak lezen? Dan kun je hier klikken. Deze zaak werpt een fascinerend licht op de verantwoordelijkheden van huurders en verhuurders en onderstreept het belang van diepgaande kennis van lokale bestemmingsplannen.

De bron van deze waardevolle informatie is www.rechtspraak.nl, een betrouwbare plek voor juridische informatie, uitspraken en andere relevante zaken.

Blijf onze blog volgen voor meer updates en analyses van grote juridische ontwikkelingen in Nederland. We houden je graag op de hoogte van de laatste juridische trends en ontwikkelingen!