Distributieovereenkomsten in de praktijk: toenemende aandacht voor het mededingingsrecht

02 juni 2016

Silvia Vinken en Esra van der Wolk schreven voor het tijdschrift Overeenkomst in de Rechtspraktijk (ORP) een artikel over distributieovereenkomsten en het mededingingsrecht.

Regelmatig bloggen wij over de toenemende belangstelling van Europese mededingingsautoriteiten voor beperkingen op internetverkoop en het opleggen van prijzen. Deze onderwerpen spelen meestal in het kader van distributieovereenkomsten. Zie bijvoorbeeld onze blog over het Europese onderzoek naar internetverkoop en onze blog over het opleggen van verkoopprijzen bij navigatiesystemen in Duitsland.

Zeer recent heeft ook de Nederlandse kartelautoriteit aandacht besteed aan dit onderwerp door een visiedocument uit te brengen over haar toezicht op verticale overeenkomsten (zie ook onze eerdere blog daarover).

Het artikel in ORP gaat over de mededingingsrechtelijke do’s en don’ts bij distributieovereenkomsten en geeft recente voorbeelden van onderzoeken naar internetverkoop en het opleggen van prijzen.

Via onderstaande button vind u een pdf-bestand van het artikel.

Bekijk publicatie

Meer weten?

Neem vrijblijvend Contact op met Silvia Vinken (Mail, LinkedIn) of Mail vrijblijvend met Esra van der Wolk (LinkedIn hier en website hier).

Automatisch op de hoogte blijven? 

Download hier  onze eBooks en nieuwsbrieven.