Overeenkomen met de Overheid: Alles Over Staatssteun en Hoe U de Verplichting tot Terugbetaling met Rente Kunt Voorkomen

13 oktober 2016

Op 19 mei 2016 heeft de Europese Commissie een verklaring gepubliceerd met een verhelderende beschrijving van het begrip ‘staatssteun’. Eveneens heeft ook de Nederlandse wetgever zijn vinger in de pap gehad. Op 3 juni van datzelfde jaar werd er een conceptwetsvoorstel gepubliceerd. Het doel hiervan is het proces rondom de terugvordering van staatssteun landelijk te uniformeren en te vereenvoudigen. Deze ontwikkelingen roepen een aantal vragen op. Vooral, hoe kunnen we het risico op terugbetaling van verleende steun inclusief rente beperken?

Over dit onderwerp hebben Martijn Jongmans en Adriaan Buyserd een informatief artikel geschreven voor het tijdschrift ‘Overeenkomst in de rechtspraktijk’. Klik hier om de volledige publicatie te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download dan hier onze eBooks en nieuwsbrieven. Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met Martijn Jongmans of Adriaan Buyserd.

Je kunt Martijn mailen op [m.jongmans@www.banning.nl](mailto:m.jongmans@www.banning.nl) of bezoek zijn LinkedIn-profiel. Voor Adriaan kun je eveneens zijn LinkedIn-profiel bezoeken of hem persoonlijk bereiken via zijn contactlink.

In een wereld waar de regels en wetten voortdurend evolueren, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Bij deze willen wij zorgen dat je over de juiste kennis beschikt om potentiële obstakels te identificeren en te overwinnen.

Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de meest recente informatie. Download onze eBooks en nieuwsbrieven. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.