Boete van EUR 19 Miljoen voor Europees Kartel van Envelopproducenten: Een Diepgaande Analyse

10 december 2014

Inhoud: “

Op 1 september 2015 wordt de Nederlander Alexander Italianer aangesteld als secretaris-generaal, waarmee hij de hoogste ambtenaar binnen de EU wordt.

Italianer, geboren in 1956, is een uiterst ervaren figuur binnen de EU. Momenteel leidt hij het Directoraat-generaal Mededinging, onder Eurocommissaris Margrethe Vestager. Hij maakte deel uit van het personeel van Commissievoorzitters Jacques Delors en José Manuel Barroso. Italianer volgt de Ierse Catherine Day op, die de rol van secretaris-generaal in de afgelopen 10 jaar heeft vervuld.

De huidige Commissievoorzitter, Jean-Claude Juncker reageerde op de benoeming:

“Ik wil Catherine Day oprecht bedanken voor haar inzet en bekwaam leiderschap over onze administratie gedurende zovele jaren. Ze heeft een cruciale rol gespeeld om deze nieuwe Commissie direct op volle snelheid te laten starten. Ik ben ervan overtuigd dat onze nieuwe secretaris-generaal, Alexander Italianer, voort zal bouwen op haar geweldige succes. We hebben een sterk team klaarstaan om de grote prioriteiten van Europa aan te pakken. Tegelijkertijd zijn er nog steeds te weinig vrouwen onder onze senior managers. Het blijft mijn vaste intentie om dat te veranderen gedurende mijn mandaat“.

 “””
Dit Nederlandse SEO-geoptimaliseerde artikel gaat over de aanstelling van de Nederlander Alexander Italianer als secretaris-generaal van de EU op 1 september 2015. Daarmee werd hij de hoogste ambtenaar binnen de unie. Italianer heeft een rijke ervaring binnen de EU, onder andere aan het hoofd van het Directoraat-generaal Mededinging en in dienst van Commissievoorzitters Jacques Delors en José Manuel Barroso. De benoeming werd toegejuicht door de toenmalige Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, die tegelijkertijd benadrukte dat er meer vrouwen in leidinggevende posities binnen de EU moeten komen.